האם התכפר לי החטא..?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/06 22:39 יט בטבת התשסו

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

אני כותבת לך שאלה על התגובה שהחזרת לי בנושא של כיצד לכפר על חטאים שדינם מוות.

לקחתי לצומת ליבי את עניין החרטה ואני בשלבי עשייה אבל מטריד אותי העניין שכיצד אוכל לדעת מתי ואם בכלל התכפר לי החטא???

ואם אי אפשר לדעת כלל אני אמורה לקיים את שלבי התשובה כל חיי???

(הווי אומר להצטער ולבכות בתפילה על כך כל הזמן? לקיים תענית דיבור כל חיי בתקופת השובבי"ם וכו'...)

תודה רבה מראש ויו"ט

תשובה

בס"ד

את התשובה לשאלה שלך יתן רק אלוקים. הוא יודע מתי חזרת בתשובה שלימה.

בדרך כלל את תקבלי בהמשך החיים את הסימן לזה. ובספרים הקדושים כתוב מה הסימן לזה אבל לא נראה לי נכון לכתוב לך אותו עכשיו שאת בתחילת התשובה שלך. בעוד כמה שנים אם תשאלי - אכתוב לך מה הסימן לכך שתשובתך התקבלה.
בנתיים את לא צריכה להיות בדמעות ובעצבות.
רק להיות בתשובה ובשמחה.

תענית שובבים - תעשי שנה זו. ואחר כך תשאלי על שנה הבאה.

בהצלחה