האם הקב"ה יכול לברוא עוד אחד כמוהו?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/08/03 06:13 כז באב התשסג

שאלה

האם הקב"ה יכול לברוא עוד אחד כמוהו?

תשובה

בס"ד

אני לא מבין איך פועל תא אחד בגופי ואתה מצפה ממני שאני אבין משהו באלוקים?

יש כמות אדירה של אטומים ביקום ואני לא יודע איך לנצל אטום אחד קטן באופן שאני מלרסן אותו כדבעי.

היקום מכיל כל כך הרבה כוכבים שאני לא יכול אפילו לספור אותם
בודאי לא לתת להם שמות.
בודאי ובודאי לא לברוא אחד מהם.
יש מהם מליארדים של מליארדים שאלוקים ברא ויודע למה. ונתן להם שמות ותפקידים ואני לא מבין בכל זה כלום. - אתה בודאי לא מצפה ממני להעמיד את אלוקים במבחן של יכולת.

ראה אל תרוץ כל כך גבוה. אני לא מעיז לדבר אפילו על מתמתיקה גבוהה - זה גדול מידי עבורי.

בודאי שאני לא מעיז לדבר על אסטרונומיה - זה גדול מידי עבורי.

ובוודאי שאני לא מעיז לחלום על בריאת יתוש אחד קטן, גם זה גדול מידי עבורי.

מכאן יקל עליך להבין למה אני לא מעיז לשאול שאלות כאלה על אלוקים זה בודאי ובודאי גדול מידי עבורי.

בהצלחה