האם בעלי חיים מכירים את ה'

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/05/02 09:09 כז באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום.

האם בע"ח מכירים את האלוקים\מאמינים בו?

תשובה

בס"ד

ראי תהילים (פרק קד כא)
"הַכְּפִירִים שֹׁאֲגִים לַטָּרֶף וּלְבַקֵּשׁ מֵאֵל אָכְלָם"

ולא רק הם - גם הדוממים מכירים אותו.

בתהילים פרק צו
(יא) יִשְׂמְחוּ הַשָּׁמַיִם וְתָגֵל הָאָרֶץ יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ:
(יב) יַעֲלֹז שָׂדַי וְכָל אֲשֶׁר בּוֹ אָז יְרַנְּנוּ כָּל עֲצֵי יָעַר:
(יג) לִפְנֵי יְהֹוָה כִּי בָא כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בֶּאֱמוּנָתוֹ:

ובספר תהילים פרק צח
(ז) יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָּהּ:
(ח) נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:
(ט) לִפְנֵי יְהֹוָה כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:

ראי עוד בפרק שירה שמספר באיזה פסוק מתיחסות החיות ומהללות את האלוקים.