האידיאל של החיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/04 02:59 יז בטבת התשסד

שאלה

מה האידיאל של החיים?

אני שואלת את השאלה הזו כי אני מחפשת לי בן זוג ואני יודעת כי החיפוש הזה הוא קשור לשאלה הראשונה שלי

[מצונזר]

תשובה

בס"ד
לשואלת שלום וברכה !

"אידיאל" היא לפעמים יכולה להיות מילה מאוד קרה, מאוד רחוקה.

בעקרון משמעותה הוא "ערך", וערכים הם קניינים, לא קניינים חומריים, אלא קניינים של יסודות החיים, של מוסר, צדק, טוב וכמו כן גם קודש ואמונה וכד'.

כל קניין הוא דבר שצריך לקנות אותו, לחפש אחריו, לרדוף אחריו, אבל הערכים הם קניינים שכבר קיימים בתוכנו אין אנו צריכים לרדוף אחריהם אלא אנו צריכים להיפתח ולהקשיב להם ועל ידי כך לחשוף אותם מתוכנו.
את שואלת "מה האידיאל" ?

השאלה היא לא "מה האידיאל" ? נסי לשאול "מה אני" ? מה ממלא אותי באמת בהרגשת שייכות ? רק הערך שתדעי שהוא זה שממלא את כל חייך הוא שייך לך.

לאחר ידיעה פנימית וכנה זו תוכלי לחפש לך בן זוג שמילוי חייו שלו מרומם את השייך לך.

הספקות שהתעוררו אצלך בזמן האחרון דורשות ממך ביכור מחודש בתחומים חשובים אלו, ראי בזה הזדמנות גדולה לחיזוק העמקה וההתקשרות ביסודות האמונה, שמחי במתנה שה' נתן לך.

בהצלחה וכל טוב.