האוכל 230 גרם אובלטים - מה יברך?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/10/03 05:39 יח בתשרי התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

מהי דעת הרב:

האוכל "אובלטים" בכמות גדולה - האם צריך ליטול ידים ולברך המוציא?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

דבר העשוי מחיטה אפוי כגון עוגות - [יש] בו נטילה וברכת המזון כשאוכל כמות של 230 גרם.

דבר העשוי מחיטה כשהוא מבושל כגון איטריות וכד' - [אין] בו נטילה וברכת המזון כשאוכל כמות של 230 גרם.

קוגל - שהוא בתחילה מבושל ואחר כך אפוי - יש בו ספק ולכן לא יאכל אדם שתי חתיכות קוגל גדולות או שלוש רגילות כיון שהוא נכנס בזה לספק ברכות. ואם אכל - יברך על המחיה.

אבלטים - איני יודע מה הם. ולכן אם הם אפויים ואוכל מהם מעל 230 גרם - דינם כמו עוגות
אם הם מבושלים - דינם כמו איטריות.
אם הם גם מבושלים וגם אפויים - דינם כמו קוגל.

בתיאבון