דתיים חילוניים

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/04/02 03:04 טז באייר התשסב

שאלה

כבוד הרב,

אני סטודנטית שמשתתפת בתוכנית הידברות בין דתיים לחילונים, פעמים רבות עולות שאלות בסגנון מה אכפת לכם (הדתיים) שתהיה תחבורה ציבורית בשבת? או מקומות בילוי,ויצא לי לענות שבעצם אין לי בעיה עם זה אולם חשבתי שאולי אני טועה ולכן אני מפנה את השאלה לכבוד הרב.

תשובה

דגנית
ברכת ה' עלייך!

אכן, אני מרגיש שיש בעיה גדולה בתשובתך. התשובה שלך לא מביאה לידי ביטוי את המחוייבות שלנו לעולם יהודי הבא לידי ביטוי בחברה, בכלל, בעם.
מדינת ישראל לא קמה משום שהיא רצתה להביא לידי ביטוי את החיים של היחידים ששבו לארץ אחרי אלפיים שנות גלות. מדינת ישראל קמ כדי לגלות את כיסא ה' בעולם, כדי להביא לידי ביטוי את שורש החיים היהודיים כפי שהופיעו במילואם בימי מלכות שלמה.
אומנם, הגלות הארוכה מונעת מאתנו לבנות מדינה בריאה ושלמה. השפעות העולם הגויי שבתוכו חיינו, עדיין מצויות בתוכנו ולכן קשה לנו - כאומה - להשתחרר ולשקיע מאמץ בבנין האומה.
זאת ועוד, כפיה איננה פתרון! היא לא תוביל לאן שאנו רוצים. אבל, העמדה הבסיסית שלנו צריכה להביא לידי ביטוי את חלומנו לראות את הציבוריות היהודית, את הפרהסיא שבמדינת ישראל ככזו המביאה לידי ביטוי את יחודה של מדינת ישראל.
הממלכתיות היא הביטוי לרבונות. לכן, בשלבים הראשונים, עיקר החשיבות היא באותם מוסדות ממשלתיים.

בברכה,

שי