דתיה שרוצה לחזור בתשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/09/03 09:43 ח באלול התשסג

שאלה

ראש השנה ממש מתקרב, ואני קצת מפוחדת-כמעט ולא למדתי,כמעט ולא התפללתי ולא חזרתי בתשובה מאז ר"ח אלול.מה לעשות? אני לא רוצה לפספס את "אלול". אני נמצאת בבית כמעט כל היום, כי אני בחופש (אני סטודנטית, והלימודים מתחילים רק אחרי החגים). ואני לא יודעת מה לעשות כדי לחזור בתשובה.

*אה, כשאני משתמשת במושג "חזרה בתשובה", אין כוונתי שאני חילוניה. אלא אני דתיה שרוצה לשוב אל ה' מחטאי, ובכלל להתקרב יותר לקב"ה...

תשובה

בס"ד

אני קורא את שאלתך קצת באיחור - בערב ראש השנה ושואל את עצמי אותה שאלה "האם אני חזרתי בתשובה?" ואני חושב שלא כל כך. בודאי לא מספיק ובודאי ובודאי לא כל מה שאני יכול לעשות.

אוי, איזה רשימה ארוכה של דברים צריך לתקן. ואיזה רשימה של דברים צריך לעשות ואפשר לעשות. ממש לבכות!!

עם כל זה אני רואה את אשתי מכינה שולחן חג ערוך בכל מיני טוב. וטורחת שיהיו בגדים לבנים ושמחים והיא כנראה מבינה יותר טוב ממני שאין מה לפחד. אלוקים אוהב אותנו. וזה סיבה טובה להיות שמח. ובכן אני שמח. באמת שמח לקראת החג.

זה מצב מאוד מיוחד. כל הבטחון הזה בכך שאבינו הטוב והאהוב כל כך ירחם עליו ויחפש דרך להוביל אותנו אל הטוב. כל זה לא מרפה את ידינו בכל העשיה. אין מי שאומר או משדר אם אלוקים הוא אבא טוב. אז ננצל את זה עד הסוף.
שמעת על מישהו שמנצל את אבא שלו או את אמא שלו. זה צריך להיות נבל אמיתי. וזה לא קורה. ברוך ה'.

אז אני רואה שבמקום לענות לשאלתך אני מספר לך על עצמי.

בקשר לעצמך - רק הרצון שלך להיות עם אלול הוא חשוב ונכון. וכיון ששאלתך נכתבה בתחילת אלול ורק עכשיו שמתי אליה לב - עניתי לה מהר יותר מכל השאלות שלא יעבור זמנה. ובודאי הצלחת להוריד את הרצון שלך למעשה.
ומה שבטוח היום - ערב ראש השנה זה עוד אלול. והיום הכי חשוב באלול.

וכך כתוב בקהלת רבה פרשה ט

"משל למדינה שהיתה חייבת ליפסין (חוב) למלך. שלח המלך גבאי טימיון לגבותה. ברחוק עשרה מילין יצאו גדולי המדינה וקלסוהו - והתיר להם שליש,
ברחוק חמשה מילין יצאו הבינונים וקלסוהו - והתיר להם שליש.
כשקרב - יצאו לקראתו אנשים ונשים וטף וקלסוהו ומחל להם את הכל.
אמר לון מה דאזל אזל מן הכא ולהלן הוא חושבנא, (מה שהיה היה ומכאן ולהלן נתחיל חשבון חדש).
כך ערב ראש השנה - גדולי הדור מתענין הקב"ה מתיר להם שליש מעונותיהם שנאמר (תהלים ק"ל) כי עמך הסליחה למען תורא, אמר ר' אחא מר"ה סליחה מתוקנת לך, למען תורא שתהא יראתך על בריותיך,
ואותן הימים שבין ראש השנה ליום הכפורים היחידים מתענין והקב"ה מתיר להם עוד שליש מעונותיהם,
וביום הכפורים מתענין כולן והקב"ה מתיר להם עוד שליש מעונותיהן עד שמתענין אנשים ונשים וטף מוחל להם הקב"ה את הכל, ואומר מה דאזל אזל מן הכא ולהלן הוא חושבנא, יצתה בת קול ואומרת להם לך אכול בשמחה לחמך כבר נשמעה תפלתכם,

****

נפלא כל כך!!

איזה מוכס ואיזה רחמים יש למוכס הזה. בעולם הזה לא מוצאים כל כך אהבה מצד המלכות למי שחייב לה חוב. רק אם המלך הוא גם האבא - אז הכל יכול להיות. ומה רוצה אבא. רק שתבקש. שלא תרגיל את עצמך לנצל את אבא. לנצל את אהבתו. לנצל וליפול. שלא תכריח את אבא להכות אותך ח"ו שלא תביא אותו למצב שהוא יכה אותך ואתה תבכה וגם ,,,הוא יבכה.

כן כן. אלוקים גם הוא בוכה.

ובמדרש איכה רבה פתיחתות

"ויקרא ה' אלהים צבאות ביום ההוא לבכי ולמספד וגו', בשעה שבקש הקב"ה להחריב את בית המקדש אמר כל זמן שאני בתוכו אין אומות העולם נוגעין בו, אלא אכביש את עיני ממנו, ואשבע שלא אזקק לו עד עת קץ, ויבואו האויבים ויחריבו אותו, מיד נשבע הקב"ה בימינו והחזירה אחוריו, הה"ד (שם /איכה/ ב) השיב אחור ימינו מפני אויב,
באותה שעה נכנסו אויבים להיכל ושרפוהו, וכיון שנשרף אמר הקב"ה שוב אין לי מושב בארץ אסלק שכינתי ממנה ואעלה למכוני הראשון, הה"ד (הושע ב') אלכה ואשובה אל מקומי עד אשר יאשמו ובקשו פני,
[באותה שעה היה הקב"ה בוכה ואומר אוי לי מה עשיתי השריתי שכינתי למטה בשביל ישראל, ועכשיו שחטאו חזרתי למקומי הראשון], ח"ו שהייתי שחוק לגוים ולעג לבריות, באותה שעה בא מטטרון ונפל על פניו, ואמר לפניו רבש"ע אני אבכה ואתה לא תבכה, אמר לו אם אין אתה מניח לי לבכות עכשיו אכנס למקום שאין לך רשות ליכנס ואבכה, שנאמר (ירמיה י"ג) [ואם לא תשמעוה במסתרים תבכה נפשי] מפני גוה וגו'

ובכן מה אומר לך - אחרי ששומעים את אלוקים מדבר כך - מה נאמר ומה נדבר.

שנה טובה ונפלאה.
שנה של שמחה עד אן קץ
שנה של גאולה שלמה
שנה טובה טובה