דמות הא-לוקים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/07/02 08:35 ח באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום

קוראים לי אבירן ואני בן-13 ואני רוצה לשאול אותך שאלה לגבי משהו שמטריד אותי.

שהייתי ילד קטן אני דמיינתי את א-לוקים ולא ידעתי שאסור, עכשיו שאני מבין שאסור אני לא מצליח להוציא את הדימיון המפותח שלי של א-לוקים. מה אני אמור לעשות בעניין זה?

תשובה

בס"ד

מה שקורה לך - קורה לכל אחד.

מי שנשאר עם הדמות של אלוקים הישנה מהגן - נשאר תקוע לכל החיים. עליך ללמוד הרבה אמונה לדעת יותר ויותר על אלוקים.

מה שיקרה לך הוא שהדמות שיש לך בראש לא תעלם. היא תתקרב יותר יותר לדמות האמיתית של אלוקים שאין לו צלם ואין לו דמות.

אתה יכול לשאל מיד ובצדק - איך אתקרב לדמות של אלוקים שאין לו דמות?

התשובה היא שאין לאלוקים דמות מוגדרת בגלל שהוא ממלא את הכל ויותר מזה. בדרך כלל מה שאין לו דמות הוא לא קיים. כאן זה הפוך. אין לו דמות בגלל שהוא הכל והוא קיים והוא ממלא את כל ההויה.

בנתיים, עד שמגיעים להשגה הזאת שאליה הגיע משה רבינו בנבואה, והגיעו אליה עוד רבים מאוד בהבנה. בנתיים יש דרגות שונת של השגה שגם הם נכונות בדרגתם.

ישעיהו ויחזקאל וכל בני ישראל ראו את אלוקים ואמרו "זה אלי ואנווהו".
איך הצביעו באצבע על מישהו שאין לו גוף ולא דמות הגוף?

זו דרגת בניים ש"רואים" את אלוקים כדמות אדם. זה לא גוף ח"ו. זו השגה חלקית לא מושלמת אבל נכונה.

כמו שתגיד שמכונית זה פח צבוע בכחול. זה נכון או לא?

זה נכון. אבל מי שיחשוב שזה רק המכונית בלי להבין שיש בקרבה מנוע וחלקים רבים שונים וכד' יהיה טיפש.

ההבנה החלקית מקרבת אותנו לאט לאט להבנה המלאה.

כמו במכונית. כשאתה מבין מה יש במכונית. או אפילו את פרטי המכונית כולם. ואפילו יודע איך לתקן או איך ליצר מכונית. כל הידיעות הללו לא מונעות את ההבנה הראשונית שהמכונית היא פח צבוע. אבל לא רק זה.
ככל שאתה מבין יותר - אתה יודע שהפח הצבוע הוא החלק הפחות משמעותי במכונית.

מסקנה: אתה צריך ללכת עם ההבנה שיש לך ולהעצים אותה יותר ויותר. להבין יותר טוב. יותר אמיתי.

בהצלחה