דיסק עם שמות הנעדרים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/04/02 17:22 ח באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

שמעתי כל מיני דעות שאומרות שאסור ללכת עם הדיסקיטית שעליה כתובים השמות של החטופים והנעדרים מבחינה הילכתית, שאלתי האם יש אמת בדבר? האם באמת יש בעיה ללכת איתה?

בתודה-

תשובה

בס"ד

לא שמעתי על איסור שיש בדבר, ולהפך ראיתי כמה וכמה אנשים שהלכו עם הדיסק הזה לפני מו"ר אבי ולא אמר להם דבר.

אני חושב שכשאדם משתף את עצמו בצער חבריו הוא עושה דבר גדול. כמה וכמה פעמים שמעתי מבני משפחות החטופים בלבנון שהאיכפתיות של בני הנוער מבניהם שנמצאים בשבי או נעדרים - מאוד מחזקת את רוחם. ולהפך כשהם רואים מישהו שלא איכפת לו ועובר לסדר היום כמה כאב זה גורם להם. עד דמעות!! ממש!!

גם כלפי שמים יש "ערך עצום" לערבות ההדדית. שמשמים רואים שאנו משתפים את עצמינו בצער עם ישראל בצער השכינה.

אני חושב שכל מי שהולך עם הדיסק הזה מורה לעצמו ואומר שאיכפת לו מכלל ישראל ומכל פרט ופרט שבו. הוא מזכיר לעצמו כמו עם הציצית לאהוב כל אחד מישראל ובמיוחד את אלה שמסרו את חייהם למען כלל ישראל.

אין בזה איסור ח"ו - יש בזה ערך רב מאוד!!
ערך חינוכי וערך אמיתי!!