דיסקים צרובים-סרטים ושם השם במחשב

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/03/02 12:06 כו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

1)בקשר למשחקים צרובים(שנמכרים היום) הרב אמר שאסור לקחת,אבל בסרטי קולנוע\ או שכבר לא בקולנוע צרובים מה הדין?

2) אם יש לי על המחשב ציטוטים מהתורה עם שם ה'

מותר למחוק את הקבצים האלה?

תשובה

ב"ה

שלומות

כיון שהמנהג לקנות סרטי קולנוע שונה מהמנהג לקנות דיסקים (כך על פי הידוע לי) יש מקום להקל בסרטים יותר מאשר בדיסקים. אף שמבחינת הרף המוסרי שאותו אנו צריכים להציב כמי שמאמינים ושומרי מצוות אינני מוצא מקום להקל גם בסרטים.

קובץ הנמצא על המחשב, כל עוד לא הודפס איננו דבר של קיימא ולכן מותר למחוק שם ה' הנמצא על המחשב

בברכה,

שי