דיבור עם בנות לצורך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/04/02 09:50 ל בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

שאלתי את הרב שאלה לגבי דיבור לצורך עם בנות וההלכות הקשורות לגביהן, וכנראה זה לא הגיע,

לכן אם אפשר שהרב יענה לי מה ההלכות (תכלס)

מה אפשר לדבר עם בנות ומה לא?

ואם אני נמצא עם בת במקום מסויים הרבה זמן,

עדיף שלא נדבר בכלל?

תודה רבה,

תשובה

בס"ד

חוץ משלום אין צורך לדבר כלל.

על זה בדיוק אמרו חז"ל "אל תרבה שיחה עם האשה וכל מי שמרבה שיחה גורם רעה לעצמו וכו'".

אע"פ שזה מעט לא נעים וזה פוגע בחובת אהבת ישראל ואמירת שלום לכל אחד והארת פנים לכל אחד. אע"פ כן הנזק שנובע מדיבורים עם בנות - נזק למדבר ונזק למדברת הוא הרבה יותר גדול מהנזק הנובע מחוסר הארת פנים לנשים.

וכיון שזו הדרך - אין פגיעה אישית כי כל אחת (צריכה)יודעת שחוסר הארת הפנים אינו נובע מכעס ח"ו אלא מהלכות צניעות.
אפילו בנות חילוניות יודעות שבחורים דתים אינם מנהלים שיחות נפש עם בנות.

בהצלחה