דחוף!!! למה שז"ל אסור?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/06 19:13 יד בטבת התשסו

שאלה

שלום לך,

האם בזמן שאשה נמצאת בהריון מותר לקיים עמה יחסי מין? אם כן, אז למה שז"ל אסור?

תשובה

בס"ד

בודאי שמותר וגם מצווה. כי זה מחזק את הקשר ואת האהבה שבין איש לאשתו. חכמינו אמרו שכל דבר טוב בעולם הזה הגשמי - מביא גם ברכה ואהבה בעולמות העליונים.

אבל שז"ל מחבר את האדם לעצמו וזה "קצר". זה מונע ממנו ליצור קשר חיובי ובריא עם בת זוגו העתידית.
זה מרכז אותו בעצמו וזה קלקול בסיסי.
זה מרכז אותו בהנאות וזה קלקול עוד יותר מהותי.

ראה!!

הקב"ה ברא את ההנאת השובע כדי שנדע כי כבר בגופנו יש אוכל מספיק לתפקוד. וברא את הרעב כשאין מספיק אוכל לתפקוד.
יש אנשים שקילקלו את ההרגשות הללו ואוכלים גם כשאינם רעבים ויש גם להפך. זה מסוכן!!

אם כך באוכל - חשוב כמה זה מסוכן בענין הזה של יחסי האישות. אם אתה מתרכז בהנאה ולא במטרה שבגללה אלוקים יצר את ההנאה הזו. אתה מקלקל את ההרגשות היותר בסיסיות של החיים.

למה לך לקלקל לעצמך?