דחוף- כתיבת חשבון נפש בחוה''מ

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/10/03 06:57 יט בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

מועדים לשמחה!

רציתי לשאול את הרב לגבי כתיבת חשבון הנפש שלי בחוה"מ- אני חשה שדווקא בימים גדולים אלו, שהם עמוסים בהתרחשויות וחוויות, אני לומדת המון, ומבינה דברים חדשים, וקשה לי מאוד מאוד לא לערוך את הלך מחשבותיי על דף- מה שאני בדר"כ עושה, וכך דברים מתבהרים לי וזה עוזר לי להגיע להחלטות בעבודת השם שלי ולהתקדמות.

חבל לי שדווקא בימים אלו אסור לכתוב, ואני 'מאבדת' הרבה השגות והבנות חשובות, כי האירועים כה מרובים, ועד שיצא המועד יהיו עוד כ"כ הרבה אירועים, ואז כבר אשכח מן הסתם את האירועים הראשוניים ולא אערוך עליהם חשבון נפש ראוי, שכאמור אצלי מתבצע דרך הכתיבה.

האם במצב כזה מותר לי לכתוב את אשר על ליבי, או שגם במקרה זה אסור?

תודה רבה ואקווה לתשובה מהירה בעז"ה.

כל טוב וחג שמח לכבוד הרב!

תשובה

בס"ד

אם את "'מאבדת' הרבה השגות והבנות חשובות" זה נקרא "דבר האבד".

למעשה אין יותר "אבד" מזה. לכן כיתבי לך ראשי פרקים ואת השאר הניחי לאחרי חול המועד.

מועדים לשמחה