גרביים

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/03/02 09:31 כד באדר התשסב

שאלה

האם יש היתר ללכת בלי גרביים כשלובשים חצאית קצרה (עד הברך)?

תשובה

ב"ה

שלומות!

שאלת לבישת הגרביים הנה שאלה בעלת ספקות הלכתיים גם כשלובשים חצאית ארוכה המכסה את הברך.
יסוד המחלוקת הוא מסביב לשאלת הגדרת השוק. אומנם, למשנה ברורה אם הברך מכוסה מותר לילך בלי גרביים אבל הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל האריך להסביר עד כמה קשה לקבל פסק מיקל זה של המשנ"ב. אומנם, משנפסקו הדברים על ידי המשנ"ב - הרי שניתן לסמוך על דעה זו.

אומנם, במקרה של שאלתך, נראה לי שאסור לענות על השאלה כפי שנשאלה.
גם אם לובשים גרביים, חצאית מעל הברך מהווה בעיה גדולה בצניעות!
הבעיה קשורה הן לחשיפה והן לעובדה שיש בלבישה של חצאית מעין זו ביטוי להעדרה של קדושת הצניעות. לכן, גם אם לובשים גרביים, אינני רואה היתר ללכת בחצאית מעין זו. ברור שללכת בלי גרביים בחצאית כזו, גרוע יותר מללכת עם גרביים אבל למה להגיע לשאלות כאלה?