גרביים וכיסוי הברך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/10/03 09:58 טז בתשרי התשסד

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

רציתי לגעת האם לבישת גרביונים נכללת בין כללי הצניעות ההלכתיים, או זו נחשבת החמרה?

האם יש פסיקות שונות/מחלוקות בנושא?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

בנושא זה ישנה מחלוקת בין הפוסקים:
לדעת המשנה ברורה (סימן ע"ה ס"ק ב) חובת הכיסוי היא עד הברך, ולפיו אין חובה ללבוש גרביונים. ולדעת החזו"א (או"ח סימן י"ז אות ח) ורוב הפוסקים, חובת הכיסוי היא עד הקרסול, וכן ראוי לנהוג.

כמו כן, במקום שבו נהוג לכסות יותר מכך - חובה לכסות, וצריך להקפיד שהכיסוי יהיה בכל מצב, גם כאשר יושבים או רצים.

למעשה הרבה בנות נוהגות היום ללכת עם שמלות ארוכות וזה הדבר הכי הכי טוב, יותר טוב מגרביים שקופות או אטומות. כאלה או אחרות.

להרחבה אמונית בנושא הצניעות, ניתן לעיין בספר 'כתנות אור', הוצאת מכון 'מופת' (מושב נחלים 49950, טלפון 03-9328950).

בהצלחה