גמרא מדוע?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 01/04/02 03:18 יט בניסן התשסב

שאלה

אבקש שתפנה אותי למספר מקורות המצדדים או המתנגדים ללימוד גמרא. תודה.

תשובה

ב"ה מוצאי חג הפסח תשס"ב

ליאיר שלום1

מעודי לא שמעתי על מקורות המתנגדים ללימוד גמרא. לימו גמרא תופס מקום מרכזי בלימוד התורה בעם ישראל דורות רבים. עיין ברמב"ם בהלכות תלמוד תורה פרק א' לעולם ישלש אדם לימודו, החלק השלישי הוא תלמוד וגם החלק השני נמצא בלימוד התלמוד וכלול בו.
התלמוד הבבלי מרכז בתוכו חלקים נכבדים מתוך התורה שבעל פה בהלכה, אגדה, מחשבה ועוד. לימוד בו מקנה ידע רחב ביסודות ההלכה והמחשבה, ומהוה תשתית ללימוד ספרים רבים בהלכה ומחשבה שנכתבו בדורות הרבים עד דורנו.
כל מקור העוסק בלימוד תורה מתייחס בהכרח ללימוד גמרא. ברור שקיימות שיטות שונות בלימוד עצמו, אבל זה ענין אחר לחלוטין.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת