גלישה לאתר חדשות מיד במוצאי שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/03/02 16:22 יז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב...

בימים טרופים שכאלה בידיעה שהיה פגוע או אירוע ביטחוני אחר בחג/ שבת האם מותר במצש"ק לראות חדשות בטלויזיה או לפתוח עידכונים באינטרנט כשברור שיהודים עשו/ כתבו/ צילמו אותם בשבת/ בחג?

תשובה

בס"ד

לא לגלוש מיד במוצאי שבת.

צריך לחכות עד זמן שברור לך שאת לא נהנית מחילול שבת, דהיינו לחכות כשעה אחרי צאת הכוכבים. שזה הזמן שאפשר לכל סוכנויות הידיעות של הנכרים להעביר את כל המידע שברשותם לכתבים הישראלים.

אמנם "בכדי שיעשו" הוא מושג הקיים בהלכות של נכרים. אבל בימינו שהמרדף אחר המידע הוא אדיר. והזמן הוא גורם חשוב. אם יקפידו כולם על שמיעת המידע רק במוצאי שבת בכדי שיעשו - ירד הלחץ על הכתבים למינהם להשיג מידע בשבת, והם יהיו יכולים לחכות למוצאי שבת.

כך עושים כל הכתבים הדתיים.

אם מפעילי האתרים באינטרנט יראו שכל החברה הדתיים לא נכנסים לאתריהם רק אחרי שעה או יותר אחרי צאת שבת הם לא יצטרכו להתאמץ לעדכן אותם בשבת עצמה.

נכון שיש חילונים שגולשים בשבת. אבל המאמץ הוא לפי מספר הגולשים.

ישר כוח על השאלה.