ג'לטין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/01/02 14:05 י בשבט התשסב

שאלה

מהן בעיות הכשרות של הג'לטין?

תשובה

בס"ד

מייצרים אותו מעצמות של בעלי חיים או דגים, וכיון שיש כשרים ויש לא, וגם הכשרים הם בשריים - צריך השגחה שהמוצר כשר.
יש ג'לטין עשוי מעצמות דגים כשרים והוא עדיף כיון שלדגים אין כידוע בעיות שחיטה וגם בעיות טריפה לא מצויות בהם. הבעיה שלג'לטין שלו יש ריח של דגים.
יש ג'לטין עשוי מאצות ים והוא כמובן עדיף מכולם כיון שאין לו את הנ"ל. רק שהוא לא מצוי כל כך ומחירו יקר ואיכותו צריכה שיפור.

ג'לטין מבעלי חיים כשרים כמעט לא בנמצא כיון שהיצור נעשה בחול במקום שהטרף שולט.
הסיבה שחלק הרבנים התירו ג'לטין היא כיון שהוא עשוי מעצמות ולא מבשר.
הסיבה שאחרים אסרו היא בגלל החשש שעל העצם נשאר מעט בשר.
ויש כאלו שאומרים שאפילו בלי שום בשר על העצמות הם לא יאכלו דבר המורכב מעצמות של חזיר. אע"פ שהוא כשר. זה שנקרא כשר אבל,,,

היום שיש אפשרות לתחליפים - כדאי לדרוש אותם בעבור הכסף הטוב שאנו משלמים על הסחורה.
דרוש כשרות איכותית - ותקבל.