גלגל החיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/07/02 13:40 טו באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב

שמואל אליהו

השלום והברכה!

לאחרונה שמתי לב לדבר מאוד מוזר , דודתי ז''ל נפטרה לפניי כמה שנים ובתאריך הלועזי של פטירתה, נולדתי אני [לפניי 18 שנה].

השבוע קרה מקרה מצער נוסף סבי נפטר ותאריך פטירתו הוא יום הולדתי העברי- האם יש לכך ששניהם נפטרו בתאריכי יום-ההולדת שלי משמעות כלשהיא?

[אני לא יודעת אם זה יוסיף אבל השם של שניהם מתחיל באות מ' ואני נקראתי ע''ש דודתי אבל החלפתי את שמי בגיל 5]

בתודה מראש

ובשורות טובות

כל טוב

תשובה

בס"ד

בודאי יש משמעות לאירועים שכתבת.
החיים שלנו הם המשך לחיים של דורות קודמים.
הם בנויים על מה שהם
בנו,
עשו,
תיקנו,
חידשו,
לימדו
וכד'
ואנו גם מתקנים את מה שהם קלקלו.

החיים הם המשך אאחד ארוך של מעשים שמצטרפים כמו חרוז אחד לשני ויוצרים רצף אחד חי ונושם.

כמו שכל אחד מבין שאיש ואשה אינם שנים. אלה לא שנים שבמקרה נוצרו ובמקרה מתאימים אחד לשני.
הם יצירה אחת שלא יכולה לתפקד אחת בלי השניה.
אין חיים בעולם בלי שניהם ביחד.

אע"פ שבהסתכלות שיטחית זמנית כל אחד מהם חי בנפרד. כל אחד שונה ואולי הפוך מהשני.
שני עולמות שונים.
אבל כל מי שמתבונן אפילו מעט מבין שהקשר בניהם יותר חזק מכל הלחמה של פלדה בפלדה בריתוך כפול.

את הפלדה תוכל להפריד. את הקשר בין איש לאשה - אי אפשר להפריד.

כך גם הקשר שלנו עם הדורות שהיו ועם הדוורת שיהיו. נראה נפרד - אבל מחובר מאין כמוהו.

לכן התאריכים שציינת מלמדים שאת צריכה להשלים ולתקן מה שהם עוד לא הספיקו לעשות.

מצד אחד משימות חיים שלקחו על עצמם ולא הושלמו.

מצד שני אולי קילקול שהם עשו ואת צריכה לתקן.

בהצלחה

----
אגב. אין משמעות כל כך גדולה לתאריך לועזי, אלא רק במקרה שהוא מתאים למהלך השמש האמיתי.

למהלך