גלגול נשמות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 03/06/02 05:19 כג בסיון התשסב

שאלה

שלום, יש לי שאלה קצת ארוכה, אבל אני צריכה תשובה ברורה, כי זו שאלה שמאוד חשוב לי לדעת עליה את התשובה.

אני תמיד האמנתי בגלגול נשמות וכל מה שקשור לזה, אך שמעתי רב שדיבר על זה ואמר שאין גלגול נשמות, ושהרבנים לא מפרשים נכון את הגמרא.

זה נשמע לי נורא מוזר שרבנים כל כך חכמים מטעים את כולנו, ואני לא יודעת מי צודק - אך מאוד חשוב לי להבין זאת.

נטלי

תשובה

ב"ה ה' מנחם-אב תשס"ב

לנטלי שלום!

גלגול נשמות הוא לא אחד מעיקרי האמונה, ולכן מי שאינו מאמין בו אינו כופר בעיקר.
ענין גלגול הנשמות יסודו בהררי קדש, הוא מופיע בכתבי האר"י יש חלק שלם הנקרא "שער הגלגולים", שכתב הרב חיים ויטאל ששמע מהאר"י הקדוש, גם הרמח"ל בספריו מזכיר ענין זה, ניתן לעיין בדרך ה' ובשאר הכתבים.
לא ניתן לערער על גדולים אלו,ולכן ברור שדבר זה קיים ויש לו מקורות.
מבחינת העיסוק בתחום זה, רצוי להשאיר את זה למי שמגיע למדרגת העיסוק ברזי תורה. יש תחומי למידה ועיסוק נרחבים הקשורים לחיים של כולנו, שיש הרבה מה להשקיע וללמוד בהם, ורצוי לעשות זאת.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת