גירושין בראש חודש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/08/03 04:51 ל באב התשסג

שאלה

האם מותר לתת גט בראש חודש ?ואם לא ,האם יש על מי לסמוך במקרה שאין ברירה כגון שהבעל התרצה לאחר שנים לתת גט ולא רוצים לדחות את העניין יותר .

תשובה

בס"ד

לכתחילה לא נותנים בגלל שיש בעיה איך לכתוב את הגט. וכך מובא בשולחן ערוך סימן קכו:

"אם יכתוב גט ביום ראשון של חדש אייר - יכתוב ביום שלשים לחדש ניסן שהוא ר"ח אייר וכן בכל ראשי חדשים שהם שני ימים. וביום שני של ר"ח יכתוב באחד לירח פלוני כי חשבונו מיום השני:
והעיר הרמ"א "ויש אומרים שאין ליתן גט בשום ר"חוטוב לחוש לזה אם לא במקום שיש חשש לעיגון"

הרי לך כי במקום עיגון לא מחמירים.