גיל העולם

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 09/05/02 14:54 כז באייר התשסב

שאלה

הזמן שמקציבה המסורת לגיל כדור-הארץ הרי הוא קצר מדי בשביל התאבנות טבעית?

ואם אכן נכונה ההנחה שבורא עולם יצר את המאובנים אז לשם מה?

תשובה

ב"ה ה' סיון תשס"ב

ליצחק שלום!

בנושא "גיל העולם" עסקו רבים בדורנ לאור הבעיה שנוצרה בין המסורת שלנו הקובעת שהעולם קיים ה'תשס"ב שנים ואילו המדע טוען שהעולם קיים מליוני שנים.

יש אומרים שהיו עולמות קדומים, ויש אומרים שהספירה החלה רק מאז שיש אדם כמונו, וקיימת גם סברא לגבי המאובנים שהקב"ה יצר אותם בצורה זאת, הסיבה לכך אינה ברורה כמו שאנו איננו מבינים מדוע הקב"ה יצר כל יצור שקיים בעולם. לגבי המאובנים יש אומרים שמדובר על שינויים שקרו לכדור הארץ עקב המבול, ששינה סדרי בראשית.
באופן כללי אתה צריך לדעת שהתורה איננה ספר מדע, למרות שבודאי כל העובדות המדעיות שכתובות בה הם אמת לאמיתה. התורה היא ספר אמונה, מוסר ומצוות, ולכן לא יכולות להיות סתירות בין התורה למדע. אם נראה לנו לכאורה שקיימת סתירה, כנראה שלא הבנו כראוי את דברי התורה. שנים חשבו שהשמש מסובבת את הארץ, והסמירו את הקביעה הזו על הפסוק בקהלת: "והארץ לעולם עומדת", כשהמדע גילה שכדור הארץ מסתובב סביב השמע, התברר שפירוש הפסוק הוא ש"עולם כמנהגו נוהג" ו"אין חדש תחת השמש".

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת