גיל הנישואים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/02/02 16:57 ב באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

לפי מה שיצא לי לראות, אינני השואל הראשון בנושא גיל הנישואין.

ברם, אני בכל זאת אשאל על עצמי.

אני סטודנט בן 22 ואינני מרגיש עדיין מוכן נפשית (וכן כספית) לחתונה.

ברם, חוששני שההרגשה הזאת תתמיד עוד זמן רב.

השאלה היא עד כמה ראוי לי להמתין עוד ?

תודה מראש.

תשובה

אל תמתין אפילו לא רגע אחד.

אם אתה מרגיש "לא מתאים" יכולות להיות לזה כמה סיבות וכולם, בדרך כלל, לא נכונות.
כולם נגד מה שקבע הקב"ה בטבע האדם ונגד מה שכתב בתורה ובדברי חז"ל.

בדוק מאין רגשותיך מגיעים, ותמצא במה עליך לטפל. אבל אל תמתין עד שתמצא אלא תעשה את הטיפול תול כדי תנועה. גם לתנועה בעצמה יש יכולת שיחרור ו"ריפוי"ץ

הטעם הטוב של חיי נישואים אינו בכך ששני הצדדים באים מושלמים לחתונה.
להפך הבניה והעשיה יחד היא הבונה קשר בין שני בני הזוג.