גילוח

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 09/05/02 11:07 כז באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב דוד סתיו.

בזמן האחרון (לאחר לג' בעומר) עלתה בידי שאלה

העוסקת בגילוח במכונה.

שאלתי היא האם מותר להשתמש במכונת גילוח

או שמא אסור.

בתודה מראש

מתניה

תשובה

בס"ד

למתניה שלום,

בתחומין כ"ב שיצאו לאור בימים אלו מופיע מאמרו של הרב ישראל רוזן שדן בנושא בהרחבה. כעקרון עיקר הדיון נסוב על פירוש המושג "מספריים כעין תער" שהם דרך אפשרית לגלות חלק מהפסוקים והשאלה היא באיזו מידה תכונות הגילוח ובמיוחד המודרניות שבהן ונחשבת כמספריים או כתער ממש.

הגרש"ז אוירבך הורה לי לחומרא לפני שנים רבות אולם רבים נהגו להקל בזה ומוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים אבל מי שיכול להחמיר בזה ודאי תבוא עליו הברכה.

הרב דוד סתיו