גילוח במכונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/03/02 20:06 כז באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

יש לי מכונת גילוח שנמצאת ברשימה של מכונות גילוח כשרות. גם בבדיקה שעשיתי על ידי כך שהנחתי את ידי על המכונה כשהיא פועלת ואף לחצתי, לא הרגשתי את הסכינים. אך בכל זאת לפעמים כשאני מתגלח נוצרות לי נקודות אדומות על העור (בעיקר כשאני לוחץ בחוזקה על העור). מה עלי לעשות והאם לדעתך אפשר להמשיך להתגלח עם מכונה זו?

תודה רבה וישר כח!

תשובה

בס"ד

מותר - אם לא תלחץ.
כך שמעתי ממו"ר אבי שהעיקר במכונות גילוח היא רמת הלחץ על הפנים ואפילו מכונות כשרות הופכות להיות אסורות אם לוחצים חזק על הפנים.

אפשר לשקול אפשרות לגדל זקן.