גיור בלי לשמור מצוות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 13:27 ג בתמוז התשסב

שאלה

ב"ה

ראיתי באיזה מקום, שע"פ ההלכה, אדם יכול להתגייר גם אם אין בכוונתו לשמור תורה ומצוות, ורציתי לשאול אם זה נכון?

תשובה

בס"ד

אין גיור בלי לשמור מצוות.
זה לא שווה כלום.
אבל דע לך שלפעמים איש\אשה מתגירים בכוונה שלא לשמור מצוות ובמהלך החיים שלהם הם "חוזרים בתשובה".

נכון הוא שאם הגיור הראשון לא תפס מה שוות המצוות שלהם?
הרי זה כמו גוי ששמר מצוות!

אבל בגמרא משמע שלפעמים טבילת מצוה של "גר\גיורת" מהסוג הנ"ל יכולה להועיל להם לעשותם יהודים. איני רוצה להרחיב בענין זה כי הוא מורכב קצת. אבל אם היא באמת יהודיה יש לזה הרבה משמעויות הלכתיות גורליות של חיים.
לכן בדברים כאלה מכריע רק בית דין שחקר היטב לא רק ל פי שמועות ומשפטי בני אדם. אלה בפועל באמת.