גיוס מוקדם של הסדרניקים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/07/02 06:22 כג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד.

לכבוד הרב שלום,

אני סיימתי את דרכי השנה בישיבה התיכונית, ובעז"ה שנה הבאה אלמד בישיבת הסדר. רציתי לשאול את הרב (שעל פי מה שהבנתי מעורה היטב בנעשה בצה"ל), האם יתכן שעקב המשך המצב הביטחוני או החמרתו, צה"ל יגייס את בני ישיבות ההסדר (שטרם שירתו-משיעורים א',ב') קודם זמנם?!

(כידוע כוחות הסדיר קורסים תחת העומס הכבד, וגיוס מילואים כבר החל מזמן, גיוס הסדרניקים יכול בהחלט להוות פיתרון מבחינת צה"ל).

תודה מראש,

תשובה

תיאורטית מציאות שכזו תתכן, אך להערכתי היא ריאלית רק במצב שתיפתחנה חזיתות נוספות, ולא כל עוד שהחיכוך עם ארגוני המחבלים בלבד.