גידול כלב

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 22/08/02 00:26 יד באלול התשסב

שאלה

קראתי תשובה של הרב בו הוא ענה למישהו שאסור לגדל כלב בחצר ובבית.

רציתי לשאול: מדוע אסור לגדל כלב? (אני מכירה אנשים דתיים שמגדלים כלבים ואף פעם לא שמעתי על איסור זה).

תודה רבה!

תשובה

שלום רחל,

אסור לגדל כלב בבית. וכך כתב הרמב"ם בהלכות נזקי ממון פרק ה' הלכה ט': וכן אסרו חכמים... ולא את הכלב אלא אם כן היה קשור בשלשלת. אבל מגדל כלבים בעיר הסמוכה לספר. ביום קושרו ובלילה מתירו. ואמרו חכמים: ארור מגדל כלבים וחזירים מפני שהזיקן מרובה ומצוי.

וכתב בשאילת יעב"ץ סימן י"ז: יש בזה איסור ביחוד כלבים חלקים וערומים שאין להם שערות, וקונים אותן בדמים יקרים לשחק ולהשתעשע בהן ולגעגע עמהן. וגם משום מושב ליצים אסור לשחוק עמהן שהוא ממש מעשה ערלים (גויים) בר מנן. ודי בזו הערה לאוזן שומעת.

בברכה
צבי קוסטינר