גידול כלבים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/06/02 13:13 ב בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

לי יש בבית כלב ויש הרבה אנשים שאומרים לי שאסור לגדל כלב בבית כי זה לא טוב ויש כאלה שאומרים שזה אפילו ברכה , אני רוצה לישאול את הרב אם מותר לגדל כלב או שיש איזה משהוא מיוחד שאסור אני לא יודע מה לעשות למי להקשיב והאחים שלי רוצים כלב בבית (אני גר ב"ב)

נ.ב זה מאוד דחוף

תשובה

אסור לאדם לגדל כלב רע בתוך ביתו. וכל כלב הוא רע לאחרים אע"פ שהוא נחמד אליך או לבני משפחתך. ואע"פ שאתה יודע שהוא לא מזיק. וכך אתה חושב. די בכך שאחרים חושבים שהוא מזיק והם מפחדים ממנו ואתה נהנה על גב צערם של אנשים אחרים.
ומי שצוחק לפחדם. אולי נחשב גדול גדול בעיני עצמו אבל הוא קטן קטן בעיני אלוקים.

למה לך את כל זה?

יות רטוב להאכיל ילד קטן רעב מלהאכיל כלב שאף פעם לא שבע.
למה לך להנות מכשכוש זנבו של כלב. יותר טוב להנות מחיוך של אדם זקן שהשבעת את רעבונו.

בתאבון.