גט לחומרא בנישואים אזרחים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 11:13 ג בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב,

לפני שבועיים הפנתי שאלה "לכל רב"באתר זה ולא נענתי.

אני חוזר על השאלה בתקווה למענה בהקדם.

זוג צעירים,יהודים,שנשאו בחו"ל בנישואין אזרחים

והתגרשו גם כן בגירושין אזרחיים,האם הם חייבים

להתגרש בארץ בגירושין על פי ההלכה.נאמר לי שהליך זה נקרא "גט לחומרה" האם כך עליהם לנהוג לפני שינשאו שנית בארץ,לבני זוג אחרים?

תשובה

בס"ד

ראוי מאוד שיקבלו גט לחומרא.

אע"פ שאין אנו מחשיבים את הנישואים האזרחיים לנישואין של ממש. אבל לא כל העורכים נישואין אזרחיים עושים זאת מאותה סיבה ובאותו אופן, ויש לפעמים חשש שאחר כך במעשיהם הם נישאו כדת משה וישראל. לכן לחומרא נותנים עוד גט.

זה כדאי
כיון שטעות בנושא זה עלולה לעשות כמה עשרות ילדים - כממזרים.

לכן על אף החשש המאוד רחוק. אם לא מדובר בדבר מסובך מידי - עושים גט לחומרא ואז ילדי אותה אשה מאיש אחר נקיים לחלוטים מחשש ממזרות.

אגב. גם בלי זה אין חשש. אבל עלול מישהו לערער עליהם. כאן אפילו לערער הוא לא יכול.