גודל הכיפה

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/01/02 15:24 ד בשבט התשסב

שאלה

מה הוא שיעור גודל המינימום של כיפה???

תשובה

ב"ה,

שלום וברכת ה' עליך!

שכיפה אין שיעור מוגדר. יש שיעור אידאלי ויש שיעור מינמאלי. בעל שו"ת האלף לך שלמה כותב שהכיפה צריכה לכסות את רוב הראש. ויש מי שאומר שדי בכיפה קטנה אולם כשעיינתי בדבריו ראיתי שהוא מתכוון לכיפה קטנה כיוון שהמקום הפנוי הנותר למי שהולך בתפילין של רבינו תם ותפילין רגילו יחד. ולא נראה לי שניתן ללמוד מכאן משום שאם הענין של כיפה נועד לבטא יראת שמיים וקבלת עול מלכות ה', נראה שאדם כזה באמת לא זקוק לכיפה גדולה.
לכן השיעור הנכון הוא כיפה שרואים אותה מכל צדדי הראש. כך האדם מצהיר באופן עמוק על השתייכותו למחנה שומרי התורה. אי אפשר לנתק בין הביטוי הרוחני והרעיוני שבלבישת הכיפה לעומת גודלה. מי שחופש לראשו כיפה קטנ(טנ)ה מבטא משהוא על יחסו לתורה ולמצוות.

בברכה,

שי