בשר חלק - משפחה, צבא.

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/06/02 04:32 ז בתמוז התשסב

שאלה

אני מחמיר על עצמי שלא לאכול בשר שאינו "חלק" אך משפחתי כולל סבי וסבתי למרות שמוצאם מעדות המזרח אינם מקפידים על כך

(למרות שבעיר מוצאם כן נהגו לאכול "חלק" אך זה היה כיוון שהרב היה נותן את כל הבשר הלא "חלק" לגויים)

ומשתדלים ליקנות "מתי שיש" בשר "חלק" האם מותר לי לאכול עם משפחתי במיוחד בשבתות???

ובכלל האם כיבוד אב ואם קודם לכך???

אגב דיברתי עם משפחתי ואבי אמר "שישתדל" ולפעמים הוא קונה מוצרים "חלק" רק בשבילי ואני לא מרגיש טוב עם כך וחוץ מזה מה עלי לעשות בצבא עם מנות ה"לוף" ושאר הארוחות שאינם "חלק"?

תשובה

בס"ד

אם אתה אוכל בשר חלק זו לא חומרא - לספרדים זה עיקר הדין, גם אשכנזים צריכים לאכול חלק מהדין - רק כשהם אוכלים "לא חלק" זו קולא אפשרית.

היו עדות של ספדרים שאכלו "לא חלק" אבל רוב ככל אכלו חלק. וגם מי שנהג לאכול רק "חלק" לא נהג להחשיב את הכלים של הארחים ככלים שבישלו בהם טרף.

לכן.
א- אין שום בעיה עם הכלים של המשפחה שלך.
ב- אל תחשיב אותם כעוברים על דת - אולי הם ממקום שנהגו לאכול לא חלק.
ג- טוב שהם משתדלים וצריך לעודד אותם.
ד- אל תמנע מלאכול איתם - אל תאכל בשר.
ה- טוב שהוא קונה בשבילך. כך נהנים גם אחרים. ובסוף הם יקנו רק חלק.
ו- בצבא היו מביאים בעבר בשר חלק. אינני יודע מה קורה היום - פנה לרבנות הצבאית הראשית.

בתאבון