בשר ופרווה בתנור אחד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/01/02 03:03 ח בשבט התשסב

שאלה

לרב, שלומות ואור!

בעבודתי יש מטבח גדול מאוד (מספק אוכל לכ - 1500 אנשים כל יום) המבשל ארוחות צהריים בשריות. יחד עם זאת הם מגישים גם מנות פרווה. שאלתי את המשגיח באיזה תנורים הם מבשלים את מנות הפרווה והתברר לי שלפעמים מבשלים מגשי פרווה עם מגשי בשר באותו התנור בו זמנית. מדובר בתנורים מאוד גדולים שאפשר לבשל בהם מספר מגשים בו זמנית.

שאלתי:מה דין מנה פרווה וכמה שעות צריך להמתין ,אם בכלל ,לפני שאוכלים חלבי.

(נ.ב.

אני ספרדי ושאלתי שני רבני שכונות בנושא לצורך לימוד - אחד אשכנזי ואחד ספרדי,

הרב הספרדי אמר שאין צריך להמתין 6 שעות כי אין המאכלים מתבשלים באותו המגש ואפילו הכי רק לשיטת הרמ"א נהגו להחמיר לשמור 6 שעות והספרדים נהגו בזה להחמיר בזה כשיטת הרמ"א אבל הכא כשאין מתבשלים באותו המגש אין להחמיר. והרב האשכנזי אמר שיש בעיה של "הזעה" בתנורים אלה וצריך לשמור שש שעות גם לדעת הספרדים.

מאחר ואני מקבל עלי את הרב מרדכי אליהו כפוסק הייתי רוצה לשמוע את הכרעתו בנושא)

תודה ויום נעים

תשובה

בס"ד

אם הם לא מתבשלים בו זמנית - לפי כולם אין שום "הזעה" ואין מקום להצריך אותך להמתין שש שעות.

אם פרווה ובשרי מתבשלים בו זמנית - יש ספק בכך וזה תלוי בתנור אם יש הזעה או לא.

אם יש לך ספק האם הפרווה התבשל עם בשרי או לא? והאם יש או אין הזעה - מותר לאכול חלבי אחרי הפרווה הזה.