בשר וחלב - מיקרוגל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/01/02 15:04 טו בשבט התשסב

שאלה

ב"ה

בביתי נוהגים שמי ששם אוכל בשרי במיקרו שם אחריו כוס מים במשך דקה, ואז אפשר להשים מאכל אחר. האם לא טוב לנהוג כך?

מה ההלכה בקשר לתנור?

כמה זמן צריך לחכות בן בשר לחלב?

אם אכלתי חלב ורוצה אני לאכול בשר, וברכת הבשר והחלב זהה האם אפשר לשתות מים לאכול בשר ולברך ברכה אחרונה?

תשובה

בס"ד

1- צריך להכשיר את המיקרו פעם אחת על ידי כוס מים שמתאדת, ניקוי מושלם, ולהמתין 24 שעות. אחר כך להחליט אם הוא בשרי או חלבי.
נאמר החלטתם "חלבי" את החלב אתם מניחים על צלחת ומחממים רגיל, את ה"בשר" אתם מחממים בתוך כלי סגור.
כנ"ל להפך.
2- תנור יותר חמור מיקרו וצריך להכשיר כנ"ל כל פעם מחדש.
3- אחרי בשר צריך לחכות שש שעות.
4- כן