בשר וחלב לאשה בהריון ו\או בבית הוריה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/05/02 03:11 ב בסיון התשסב

שאלה

שלום וברכה!

כפי הידוע לי ישנם דברים שבהם אשה נשואה המתארחת בבית אביה יכולה לנהוג כפי שאביה נוהג, רציתי לשאול את הרב האם אשה שאחרי החתונה החלה לשמור שש שעות בין בשר לחלב במקום שלוש שנהגה לפני כן, יכולה בהגיעה לבית אביה לנהוג כפי שהם נוהגים?

אם כן האם יכולה לנהוג כך בפני בעלה?

ואם לא האם יש מקום להקל לאשה בהריון שחפצה במשהו חלבי לאחר כשלוש שעות?

תודה רבה וחג שבועות שמח.

תשובה

בס"ד

אשה בהריון שחפצה לאכול משהו חלבי אחרי בשרי - יכולה לאכול אחרי שלוש שעות ואפילו פחות מזה. רק שתשטוף קודם את הפה.

בבית הוריה היא יכולה לנהוג שלוש שעות רק אם יש חשש פגיעה בהורים.

היא יכולה לנהוג שלוש שעות בפני בעלה רק אם הוא לא יפגע.

נו. מה יקרה אם גם הבעל וגם ההורים יפגעו?

לא יוצרים מצבים כאלה!!
אין להם תשובה טובה!!

(היא חייבת בכבוד בעלה יותר מכבוד הוריה. כי היא חיה איתו ולא איתם. אבל אסור אסור אסור להגיע למצב הזה)