ברכת מיץ תפוזים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/07/02 15:17 יד באב התשסב

שאלה

שלום

אם אינני טועה שאלתי שאלה היום בנוגע למאכלים אסורים מפני הסכנה ומסרתי כתובות שגויה הכתובת הזו היא הנכונה אשמח לקבל את התשובה לכתובת זו.

בנוגע למיץ תפוזים באחד השיעורים של הגר"מ אליהו שליט"א הזכיר הרב אם אינני טועה שעל מיץ תפוזים סחוט לברך בפה"ע במה תלויה ברכה זו אם בבקבוקונים הקטנים למרות שהם מעוכים (אם כן האם הם עיקר הפרי וגם עליהם בנפרד מברכים בפה"ע)?

אם ברכת העץ תלויה בבקבוקונים מה הברכה על מיץ סחוט נקי? (אם ברכתו שהכל הרי כשקיימים אותם בקבוקונים במיץ יש מצב בו אני שותה לגימה עם חלק הפרי ולגימה המכילה מיץ נקי, האם צריך להוסיף 2 ברכות)

תודה רבה ובשורות טובות

אודי

תשובה

בס"ד

אם יש חתיכת פרי בתוך המיץ - מברכים עליה העץ ופוטרים את המשקה.
אם אין חתיכת פרי - מברכים שהכל. ואע"פ שיש אומרים לברך העץ - איננו נוהגים כן.