ברכת כהנים

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 13/07/02 15:59 ד באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב. רציתי לשאול 2 שאלות בנוגע לב רכת כהנים:

1. כמה פעמים יש ליטול ידיים לפני ברכת כהנים.

2. האם ניתן לעלות לדוכן ברגליים יחפות, או שיש לעלות דוקא בגרביים.

תודה רבה.

תשובה

אבישי שלום,

1.הכהנים נוטלים ידיהם נטילה גמורה עד הפרק אעפ"י שנטלו ידיהם בשחרית,שנאמר"שאו ידיכם קודש וברכו את ה".ונטילה זו צריכה שתהא מתוך כלי ושלוש פעמים.אומנם אם אין כלי לא ימנעו הכהנים מליטול ידיהם מברז.
2.יש מחמירים שלא לעלות לדוכן בגרבי עור,וטוב ויפה לכהן שיעלה עם גרביים מבד,כי אין לעלות יחף שהוא דרך גנאי.יחד עם זאת אם באותו מקום נהגו לעלות הכהנים יחפים,מותר לעלות.
בברכה,
שמואל זעפרני