ברכת הגומל למילואים בחומת מגן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/02 06:50 יז באייר התשסב

שאלה

מילואים שלא הייתי תחת אש או באזורי לחימה אלא במפקדה האם צריך לברך הגומל

תשובה

בס"ד

ספרדים מברכים ברכת הגומל גם על נסיעה ארוכה, לכן אלה שהיו במילואים והגיעו מרחוק למקום הלחימה בנסיעה של 72 דקות - בודאי שצריכים לברך הגומל על כך ויכוונו גם על הנסיעה וגם על חלקם בלחימה.

אשכנזים מברכים הגומל גם אם היו בסכנה ולא היו תחת אש. ולכן אם היית במפקדה שאחרי הלוחמים - בודאי שצריך לברך הגומל כיון שגם הם היו במתוקפים. אם היית במפקדה ברמת גן או בתל אביב - אינך צריך לברך הגומל.