ברכות הרואה

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/12/01 06:48 ה בטבת התשסב

שאלה

בעניין ברכת משנה הבריות וברוך דיין אמת, האם כל פעם שרואים נכה צריך לברך "ברוך דיין אמת" והאם כל פעם שרואים כושי (אתיופי?) צריך לברך "ברוך משנה הבריות, האם הם צריכים לברך ככה גם על עצמם?

תשובה

ב"ה

שלום,

כל הברכות הלו הן חלק מהעובדה שאתה נפגש בדבר חריג.
ביחס לאחינו עולי אתיופיה, ב"ה זכינו שהם שבו לארץ ונוכחותם ביננו הינה רגילהולכן אין בכך שינוי ואין לברך.
ברור שאין הם מברכים שהרי בעיניהם אינם משונים. כל הרעיון הוא שזוהי ברכה סובייקטיבית כך שכל אחד יכול לברך על משהוא אחר.
יתכן שהיהודים האתיופים הראשונים שפגשו בני אדם לבנים היו צריכים לברך ....משנה הבריות.

בברכה,

שי