ברכות הפירות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 08/10/02 23:41 ב בחשון התשסג

שאלה

אאיתי בהלכות ט"ו בשבט את ההלכה הבאה:

ט"ו בשבט שחל בשבת - הטוב ביותר לאכול את הפירות אחר ברכת המזון ולא לאחר הקידוש כדי שיהיה לו תיאבון בארוחה. ולא בתוך הסעודה, שלא יכנס לספק ברכות. ואין בזה חשש ברכה שאינה צריכה, כיוון שצריך להרבות בברכות בשבת. \עיין רמב"ם\.

שאלותי הם:

א. למי שהאכילה קודם הסעודה לא מפריעה לכך שיאכל לתיאבון סעודת שבת-האם יכול לאכול בין הקידוש לסעודה, ואין עם זה בעיה של ספק ברכה אחרונה?

ב.איזה ספק ברכות יש באכילת פירות בתוך הסעודה? הרי הלכה מפורשת היא בבא"ח(נשא ז) שיש לברך עליהם ברכה ראשונה?

תשובה

לירן שלום,
ט"ו בשבט שחל בשבת הטוב ביותר לאכול את הפירות אחר ברכת המזון.
אם אוכל את הפירותבסוף הסעודה,מברך ברכה ראשונה ואינו מברך ברכה אחרונה.
אם אוכל בתוך הסעודה- על פרי או ירק שנאכל בד"כ עם הפת אינו מברך.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני