ברכה שחלק מהגוף גלוי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/03/02 01:31 יח בניסן התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום,

ידוע שכל בוקר צריכים לברך "על מצות ציצית" שלובשים הציצית, השאלה שלי היא: מתי צריך לברך את זה, לפני שלובשים את הציצית או אחרי, ואם צריך לברך לפני הלבישה אז האם אין בעיה של ברכה שהגוף גלוי? כנ"ל לגבי ברכת "שהחיינו" בלבישת בגדים?

חג שמח ותודה רבה,

יונתן ב.ח

תשובה

בס"ד

לפני שלובשים ציצית - מברכים. ומברכים כשלובשים פיג'מה או גופיה.
בגלל בעיה זו ואחרות יש נוהגים ללבוש ציצית כל הלילה ובבוקר לא מברכים עליה כלל, רק בעת ברכה על טלית גדול, מכוונים גם עליה.

כן הדין בחולצה חדשה שמותר לברך "שהחינו" בלי חולצה ובלבד שאינך ערום.
וטוב להדר לבוש חולצה אחרת ישנה קודם לכן. לברך שהחיינו ולהחליף את הישנה בחדשה.

תתחדש!