בקשר לתשובה שלך

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/07/02 13:28 כג בתמוז התשסב

שאלה

שלום. ענית למשהי ששאלה אותך שאלה כאן:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=9488

ויש לי הרבה ספקות על הנושא

"אם יהיה איתי עוד אחד אז אני אלך"

זאת אומרת שאפשר לעקוף איסור ע"י דרכים מסויימות, אני מבין שאולי אני קצת פנאטי

אבל שאני שאלתי את הרב שמואל אליהו שאלות עם מצבים הרבה פחות מסובכים מאלה והוא אסר עלי ישר, באמרה "זה יצר!! זה אסור!!"

אז עם כל הכבוד, כבוד הרב, למה אתה מתיר בכל מיני דרכים?

איפה האמת שלנו?

בנוסף, ראיתי שאתה בעד המחנה ופעילויות בבנ"ע... אני פשוט לא קולט את זה

אתה רוצה להגיד לי שאני סתם הקשיתי לעצמי את החיים? שאני סתם הלכתי בדרך שמרנית יותר מידי?

וכל חיי הנעורים שלי בינתיים עד גיל 17 סתם התבזבזו כי אין היום כמעט שום מקום לא מעורב ללכת אליו?

זה מאוד פוגע לראות כאלה דברים!!

תשובה

ב"ה

שלום לך יקירי!

לא הבנתי, אם אתה שלם עם עצמך, אם בגיל 17 אינך חש שהפסדת משהו בחיים אלה שהגעת למדרגות של קדושה וטהרה ממה אתה פגוע? שמח ! היה מאושר! ראה את עצמך כמי שהגיע למדרגה שאינה דרך הרבים!
העובדה שאתה מציג תסכול כזה או אחר מצריכה מחשבה מעמיקה שלך!

שנית, אני מבין שיש הדרכות חינוכיות שמטרתן להעמיק את ההקפדה על ההלכה. יתכן והרב שמואל אליהו נוקט בגישה חינוכית אחת ואני בשונה אבל מטרות של שנינו זהות לחלוטין.

אם אתה מזדהה עם ההנחיות של חברי הרב אליהו שליט"א - אשריך! זכית לקיים: "עשה לך רב"!
כשם שיש מחלוקות בהלכה, בתלמוד ובמשנה - ואין לומר "איפה האמת", כך גם בהערכת המצב בימינו יש הבדל גדול בין פוסקים שונים. זה תלוי בגורמים נוספים. אולי בחבקרה בה אתה פועל כרב, אולי במידת ההכרות עם בני נוער, ועוד.
אל תפגע, תלמד לכבד דעות אחרות.
אל תפגע - היה שלם עם עצמך.
אל תפגע - למד לראות דברים במבט כולל ולא במבט מצומצם.

בברכה,

שי