בקשות ותפילות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 27/06/02 09:25 יז בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי שהבן איש חי זיע"א כתב הרבה תפילות ותיקונים. שאלתי היא האם עדיף ללמוד תורה או לומר את הבקשות? ואם ללמוד תורה עדיף אז למה הבא"ח תיקן את כל הבקשות האלה? כי עפ"י הבקשות שבספר לשון חכמים ארוחת הבוקר תיקח יותר משעה ולא עדיף ללמוד בזמן זה?

תשובה

"ותלמוד תורה כנגד כולם"-הבא"ח תיקן תקנות ותפילות כפי שציינת בשאלתך,לאלה שאינם לומדים בישיבות.ולך נא ראה עד היום כמה מזקני ירושלים שנוהגים כן.וכפי שציינת ארוחת הבקר שלהם נמשכת למעלה משעה.ולפיכך ודאי שעדיף ללמוד תורה.
בברכה,
שמואל זעפרני