בעניין מה שענית על הפלות

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/09/02 22:05 כה באלול התשסב

שאלה

דבר ראשון אני רוצה לציין שאין לי נגיעה אישית לנושא

אני לא מבין איך ניתן להתיר לעשות הפלה הרי יש איזה סיפור באיזו שהיא גמרא שאומר על איזה מלך שלא רצה לקיים מצוות פריה ורביה כי ידע שיוולד לו בן רשע

ומה שנא' שם זה שהוא לא צריך לעשות את השיקולים של הקב"ה אלא הוא מצווה במצווה אז מוטל עליו לקיימה ולא לעשות את החשבונות של הקב"ה אם זה טוב או לא

שוב פעם אני רוצה לציין שאין לי שום נגיעה לנושא אני בכלל רווק וגם אין לי כל ידע בנושא לפני\אחרי שבוע 12 וכו'

בתודה מראש

תשובה

ב"ה

שלומות,

כיון שנושא זה לא מעשי מבחינתך, אין לך את היכולת להבין את ההשלכות הנפשיות, את הצער הנגרם לאישה, את הפגיעה שיש בחיי הזוגיות וכו'.
הדבר דומה למי שמתנגד בנחרצות לסוגיית השתלת איברים עד הרגע בו הוא פוגש בצורך אישי ופתאום כל השקפתו משתנית.
צריך להיות רגיש, להבין את הענין עד תום ואז לפסוק.

דרך אגב, כל תשובתי מבוססת על פסקו של הרב וולדינברג בשו"ת ציץ אליעזר.

בברכה,

שי