בעלי נוגע בי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/05/02 00:42 ה בסיון התשסב

שאלה

לרב בוקר טוב

אני נשואה כ - 10 שנים 3 ילדים ( הגדולה בת 10 שנים ) במשך השנים התחזקתי מבחינה דתית כולל כיסוי ראש עד הקפדה בטהרת המשפחה ,

לעומת זאת בעלי , לא מוכן לנהל אורח דתי בבית אלא להיפך ככל שאני מתחזקת ומקפידה , הוא עושה דברים גרועים יותר .

שאלתי : 1. כיצד להתנהג עם מצב קשה שכזה , היות ועם הזמן הילדים גדלים וזה קשה יותר

2. מה עליי לעשות,כאשר בזמן ימי הנידה ,הוא נוגע בי , למרות התנגדותי .. האם העוון והחטא נחשב עליי , ??

אשמח אם תענה בהקדם היות וזה מאוד מטריד אותי.

חג שבועות שמח

תשובה

בס"ד

ה' יברך אותך!
את תמשיכי בדרכך מתוך חיוך ואמונה ואל תציקי לו על היותו חילוני. רק תתפללי שיחזור בתשובה, תאירי לו פנים, תהיי יותר רגועה ושמחה, תוסיפי אור ואור ואור כל הזמן.

בדרך הטוב והאור אפשר להחזיר כל יהודי לתשובה.

עוד, ראי מה שורש הטוב שלו? וחזקי אותו.
אולי היה לו איזה אבא או סבא רב חשוב. דברי על הרב הזה ועל דברי תורתו.
אם הוא עירקי - הביאי דברי תורה מהבן איש חי ואם הוא מרוקאי הביאי דברי תורה מהבבא סאלי. אם אבותיו היו חסידי חב"ד דברי על חב"ד וכד'.

אולי היה איזה רב חשוב בעירו שהוא או משפחתו מכבדים מאוד.

לגבי הילדים - הם לא צריכים לראות ויכוחים בניכם. הכל בנחת.

אם מדובר בנגיעות - אימרי לו שלא יגע בך. בקשי בפנים מאירות והסברי לו שזו רק תאוה - לא אהבה. שאת לא רוצה. שזה כפיה. וכד' שוב הכל בנחת.

אם הוא מתכוון לקיים איתך יחסים - מינעי זאת בכח.
אם תנהגי כך - אין עליך עוון.

והוא רחום יכפר עוון.

בהצלחה.