בעלי מתיחס יפה לנשים אחרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/07/03 12:25 ב באב התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

[מצונזר]

הבעיה שלי היא הקשר של בעלי לנשים אחרות.

בעלי ב"ה ירא שמים, שומר מצוות וצדיק. אך הוא נאלץ לעבוד או לשוחח עם נשים, למשל בעבודה או במשפחה המורחבת. ולי זה מאוד מפריע,אולי ניתן לכנות רגש זה כקינאה. אני מקנאה בכל מי שבעלי נותן לו יחס ובמיוחד נשים.

כל נסיון של בעלי להיות נחמד אליהם, נראה לי מוגזם וכל צחוק או גיחוך איתם עושה לי רע. אפילו אם למשל יצחק עם בנות הדוד שלו, זה מאוד יפריע לי- כי הן נשים.

הדבר היחיד שלא מפריע לי, זה דיבורים וצחוקים עם אמו או אחיותיו, אך כל קירבה רחוקה מזאת מפריעה לי. אפילו צחוק או מחמאה לאחיותיי, מפריעות לי.

כרגע אנחנו בבעיה קשה בחיי הנישואין, כי אני מגבילה במידה מסויימת את עבודת בעלי. הוא עצמאי ומפריע לי כל עבודה שלו עם נשים, כגון מזכירות או פקידות וזה מגביל מאוד את תנועותיו וכן את משכורתו. הוא רוצה להכניס עבודות נוספות אך אינו יכול-בגללי.

כיצד נוכל למצוא את הדרך שתתאים לשנינו עם פרנסה בכבוד. ובכלל מה עלינו לעשות?

(למה בכל מקום עבודה חייבת להיות אישה?)

אנא עזור לי

תודה מראש

תשובה

ראי נא כי שאלתך היא שאלה לא קלה. ובודאי היה טוב אילו היו מקומות עבודה לגברים בלבד ולנשים בלבד אבל לא זאת מציאות החיים שלנו. את ודאי צודקת שכל יחס אישי של בעלך לאשה אחרת הוא מיותר וגורם קנאה נכונה.

רק שימי לב שהקנאה לא תגרום הרחקה וריחוק בינכם או ח"ו חוסר אפשרות לחיות יחד. [ה"קנאה" נוצרה לצורך ה"אהבה" ו"בנין הבית" - למקום הזה היא צריכה להוביל אתכם ולא להרס ח"ו]. אם את רואה שהקנאה חצתה את הגבולות - צריכים להגביל אותה כפי שמגבילים כל מידה שחצתה גבולות.

אני לא חושב שבעלך צריך להמנע מעבודה עם נשים. כל עוד הוא מדבר אליהם יפה אבל שומר על גבולות ההלכה. כל עוד הקשר הוא
לא קשר הדוק מידי.
לא קשר קרוב מידי.
לא קשר אינטימי מידי.
לא קשר תמידי.
את יכולה להיות רגועה!

את צריכה לשים לב כל הזמן לראות שאין ח"ו נפילות או התקרבות לאיזורים מסוכנים. אבל אל תתני לקנאה להרוס את ביתך. ["כי עזה כמות - אהבה. קשה כשאול - קנאה. רשפיה רשפי אש שלהבת-יה."]

האש הזו יכולה כמו כל אש אחרת להניע את הבית או ח"ו לשרוף אותו. השאלה היא באיזה מקום שמים את האש. ובאיזה מידה היא פועלת.

את יכולה בהחלט לומר לו שזה לא נכון להעביר "צחוקים" עם נשים אחרות. (אם זה קורה) ואת יכולה בהחלט לומר לו ש,,,,,
היחס לאמא או לאחות - זה ענין אחד.
היחס לבת דודה - זה ענין שני.
והיחס לכל השאר - הוא ענין שלישי.

שימי לב על עבודת בעלך ואם תראי "אחת" ששמה עין על בעלך או שבעלך שם עליה עין - בקשי ממנו להתרחק ממנה.

אם תראי שזה חוזר על עצמו יותר מפעם אחת - צריך להחליף את מקום העבודה ואפילו להיות מובטל - אבל דבר כזה צריך מחשבה רבה. ואולי להתיעץ עם רב או מישהו שמכר את הבעיה.

את לא יכולה לבקש ממנו שלא לדבר כלל עם כל הנשים במשרד בעניני עבודה. אבל אם המציאות היא שבעלך הוא "תאותן" וכל אשה שנמצאת סביבו מסובבת לו את הראש. שיחליף סוג של עבודה.

מהשאלה נראה לי שבעלך הוא מהסוג הרגיל ולכן אל תמנעי ממנו לעבוד - רק שימי לב להפעיל את "קנאתך" במקומות הנכונים.

[מצד אחד ]- אל תכנעי לקנאה השלילית ההרסנית.
[מצד שני ]- אל תזלזלי בכוחה של הקנאה החיובית. אל תדכאי את הקנאה הטבעית שלך.
[לימדי להפעיל אותה בצורה נבונה וחכמה. ]

יחס חיובי - כן.
קלות דעת וצחוקים - לא.
גם "מחמאות" אינן במקום. אבל "הארת פנים מוגבלת" לנשים אחרות - נכונה כשהיא בגבול הנכון.

בהצלחה.