בעלי מתדרדר - מה לעשות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/10/02 20:54 כד בחשון התשסג

שאלה

לרב שלום!

בעלי כבר יותר מחצי שנה הפסיק את לימודיו בכולל, והפסיק לקום ולהתפלל בבוקר, אני מרגישה הידרדרות רוחנית מבחינתו, וכשאני מעירה לו על כך, או שואלת אותו למה הוא לא מקיים את כל אותם הדברים שהזכרתי, הוא משיב שקשה לו והוא לא רוצה, "לא בא לי" וכו'. מה עלי לעשות?

תשובה

בס"ד

קחי את האחריות עליך!!
את תקפידי שהבית יתנהל כמו שצריך!!
את תתפללי כמו שצריך!!
אל תתני לו לחפף בשום מצוה או עבירה ח"ו במה שקשור אליך או לבית!.
עליך הבית יעמוד!.

אם הוא קשור אליך - הוא יראה וירגיש את עליתך. הקשר שלו אליך - ירומם אותו ממצבו.

זה הרבה יותר טוב מלהאיץ בו לעלות. כך הוא יעלה בכוחותיו ולא בכוחותיך.

אם הוא לא קשור אליך - אתם בבעיה.
אני מקווה שאתם קשורים ואוהבים.