בעלי בלי כיפה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/01/06 10:33 טו בטבת התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני התחתנתי לפני שלושה חדשים.

בעלי מסורתי ואני דתיה, אני הולכת עם כיסוי ראש ואנחנו מקפידים על טהרה. לפני שנישאנו החלתנו ביחד להתחזק ולבנות בית דתי.

אנחנו גרים עם אמא של בעלי ,שהיא לא שומרת שבת.

היא מאוד מתחשבת ומקפידה לשמור על כשרות.

בעלי מאוד מבין ותומך , הוא גם רוצה להתחזק אבל הוא מבקש שאני לא אלחץ עליו, הוא אומר שהוא צריך את הזמן שלו. אבל לי מפריע שהוא בלי כיפה ושהוא שומר רק שעתיים בין בשר לחלב ועוד כל מיני דברים.

אני באמת לא רוצה ללחוץ אבל אני חושבת שכשיהיו לנו ילדים הם ילמדו מאיתנו, אז מה יהיה? הוא גם רוצה שהילדים יקבלו חינוך דתי אבל בינתיים ההוא מתקדם נורא לאט לדעתי. מה אני צריכה לעשות כדי שהוא ישים כיפה ויותר יקפיד על הלכות כרגע הוא לא יכול ללמוד כי הוא עובד ואני לומדת. הוא מתחזק רק דרכי

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

קודם כל אני רוצה לברך אותך הרבה הרבה ברכות. אותך ואותו ואת כל המשפחה שלכם. אתם צריכים כל כך הרבה ברכה ואע"פ שאדם לא צריך לחשוב שהברכות שלו הם כל כך חשובות. אבל מאידך אנחנו יודעים שהקב"ה אוהב את עמו ישראל ומחכה לברכותיו. ועם קצת ברכה שלנו הוא מביא הרבה ברכה שלו.

לעצם הענין את בדרך הנכונה. זה ממש לא חכם ללחוץ בענינים שהזכרת. תני לו את הזמן שלו. אבל העיקר הכי עיקרי הוא לתת לו זמן ללמוד על יהדות.
או שתלמדו ביחד. לא בהטפה חלילה. רק ללמוד ולהבין. או שהוא ילך לשיעורים שמתאימים לו. ברמה שלו, באהבה שלו.
והכי טוב שתעשו את שניהם - כך זה יהיה הכי טוב.

גם לגבי הילדים, אם הם יראו אבא אמיתי - זה יעזור להם ואם הם יראו אבא ששומר מצוות רק בגלל אמא - זה יפריע להם עד מאוד.

לכן הטוב ביותר להתאזר בסבלנות ולעשות את הדברים יסודי. דהיינו להרבות בלימוד.

עוד עצה טובה שתעזור ללימוד היא הטלויזיה. וכוונתי היא להרחיק אותה ממרכז הבית אל קצהו. היא מפריעה גדולה לקשר רוחני וללימוד בינכם. היא מפריעה גדולה לשיעורי תורה שבהם תלויה התקדמותו של בעלך.

בהצלחה