בעית תולעים בפטריות מיבואות מבושלות במים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 08/01/02 02:15 כד בטבת התשסב

שאלה

לאחר עיון בתשובתו של הרב אליקים לבנון בנושא תולעים בפטריות הבנתי שהבעיה העיקרית היא בכאלו הנמכרות בקופסאות שימורים - והן המבושלות במים.

אולם - על הקופסה עצמה יש אישור של הרבנות הראשית לישראל וכן במקרים מסוימים בד"צ של העדה החרדית או של קהילת לונדון.

האם אין די באלה כדי להסיר ספק בנוגע לתולעים?

ואם לא כיצד בכל זאת ניתן לבדוק אותם - לנקות אותם?

תודה

תשובה

שלום משה
ההוראה לא להשתמש בפטריות בשימורים היא של הרבנות ושל כל הבד"צים כאחד. והוראה זו מכוונת דווקא על הפטריות הללו ששאלת עלהם.
לאחר שיחה עם הרבנים של מכון התורה והארץ בגוש קטיף ברור שאין אפשרות לנקות ולבדוק את הפטריות