בעיות עם חבר

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/12/01 13:50 יד בטבת התשסב

שאלה

אצלנו בסניף יש מדריכים שויצאים לסניף עצמו ויש מדריכי חוץ. חבר שלי שיצא לסניף שלנו צוחק עלי ומזלזל בי על הסניף שיצאתי אליו. מה הדרך להסביר לו להפסיק עם זה?

תשובה

ב"ה

שלום לך!

1. ברוך ה' שזכית להימנות על מדרכי החוץ. אין לי ספק שאתה עוסק בהצלתם של רבים שללא פעולתך לא היו זוכים למה שאתה מעניק להם. בראש ובראשונה, הדרך להתמודד עם החבר שלך היא בכך שתראה לו כמה אתה שמח על כך שאתה מדריך בסניף חוץ.
השאלה היא מה אתה מרגיש , באמת. אם אתה מקרין שאתה עצוב על כך שלא יצא לך להדריך בסניף שלכם, אבל משנגזרה הגזירה, יצאת להדרכה בסניף אחר, הרי שלזילזול של חברך יש על מה לסמוך. הרי גם אתה מאוכזב מעצמך.
אבל, אם אתה מאמין שאתה נמצא במקום חשוב ששוה בחשיבותו לסניף שלך - אם לא יותר, אני מאמין שחברך יאלץ להכיר בעובדה שההדרכה בסניף כמו שלך חשובה ביותר.

2. לצערי, כבר נתקלתי לא פעם בהתייחסות נוראה לכל מה שקשור ביחס להדרכה. כאילו הדרכה בסניף האם היא זו הזכאית ליוקרה וכל השאר הן ברירות מחדל.
אסור לנו להתייחס בצורה זרה כל כך למה שנחשב בעיני כתפקיד משמעותי ומשפיע: מדריך בישראל.
אל תתייחס לאוירה הכללית. שמח בחלקך, השקע רבות בחניכיך והמשך להאיר את הדרך.

וביחס לחברים - זה יעבור...

בברכה,

שי